Nu mai furati vise!

Astazi am avut timp sa citesc cap-coada un manifest al lui Seth Godin referitor la educatie, Stop Stealing Dreams. Daca noi credeam ca doar in Romania este o criza a educatie, ne inselam. Asta se intampla aproape peste tot. Si nici factorii care duc la astfel de crize nu difera prea mult.

Principalul motiv pentru care ne confruntam cu o masa de elevi sau absolventi care nu sunt pregatiti pentru viata profesionala, care nu sunt angajabili nici la finalul facultatii, care nu isi mai doresc sa invete este faptul ca promovam sau ne complacem intr-un sistem educational cu obiective desuete.

Nu mai avem nevoie doar de robotei, de muncitori care doar sa execute mecanic, ci de inovatori, de oameni care sa imbunatateasca calitatea vietii tuturor si care sa isi doreasca sa traiasca intr-o lume mai buna.

Seth se refera la situatia scolilor din SUA, dar aceasta poate fi extinsa. Si avand in vedere schimbarile prin care tot trece sistemul educational de la noi (unele chiar nereusite si neinspirate), va propun sa cititi textul si sa-l dati mai departe parintilor, profesorilor, invatatorilor pe care ii cunoasteti, studentilor sau elevilor care chiar sunt preocupati de viitorul lor si de al celorlalti. Sper ca in curand sa avem si textul in romana.

Lectura placuta!

Leave a comment